Kawę spożywa 90% ludzkości. Przynajmniej raz w życiu większość z Nas spróbowała czarnego naparu bogów. Niektórzy pozostali jego fanami na dłużej, część zrezygnowała z dalszych przygód.
Moc i aromat kawy nie zależy tylko od użytych ziaren. Sam/a możesz zdecydować jak mocna ma być Twoja kawa. Jak to ustawić?

Możliwa przyczyna: próbowano wyjąć blok zaparzający, gdy urządzenie nie było jeszcze w pozycji neutralnej.
Sprawdź, co w takiej sytuacji zrobić.
Ostatnio ekipa StrefaSeco.pl była nieobecna. A to dlatego, że mieliśmy przyjemność wzięcia udziału w warsztatach organizowanych przez Coffee Zone – Warszawską palarnię naszych ulubionych kaw Superiore.
Warsztaty prowadzili:
-
Agnieszka Rojewska – profesjonalna baristka i trenerka baristów, Mistrzyni Polski Barista 2016 oraz Latte Art 2016, właścicielka kawiarni w Poznaniu;
-
Marcin Kozicki - zdobywca trzeciego miejsca w Olimpiadzie Kawy 2010, uczestnik Mistrzostw Latte Art 2011 oraz Cup Tasting 2013.
Całemu spotkaniu towarzyszyły wyjątkowe kawy Coffee Zone Limited oraz wspaniała atmosfera :)
Ciekawi jesteście jak wyglądały warsztaty i czego się dowiedzieliśmy? Zapraszamy do relacji! :)

Ostatnio często nasi kawosze zgłaszają podobny problem:
Ekspres mieli kawę, jednak nie przepuszcza jej przez wodę i zmielona trafia do pojemnika na fusy.
Co robić w takiej sytuacji?
Najprawdopodobniej ekspres się zapowietrzył. Łatwo temu zaradzić.